Υποδόριος Μαστεκτομή & ταυτόχρονη τοποθέτηση ενθέματος σιλικόνης

Ο καρκίνος του μαστού είναι απο τις συχνότερες κακοήθεις νόσους στην γυναίκα. Το 12% των γυναικών θα νοσήσει απο καρκίνο μαστού.
Η χειρουργική επέμβαση αποτελεί το 1ο και βασικότερο βήμα για την καταπολέμηση αυτής της νόσου.
Σήμερα όλο και περισσότερο, στον βωμό της αισθητικής, που διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο στην ψυχολογία της γυναίκας, εκτελούνται περιοριοσμένες επεμβάσεις, αυξάνοντας όμως τον κίνδυνο υποτροπής της νόσου.
Απο την άλλη, η ολική μαστεκτομή, που έχει πιο ασφαλή αποτελέσματα, είναι ακρωτηριαστική επέμβαση, όχι μόνο στο σώμα αλλά κυρίως στην ψυχολογία της γυναίκας.
Τα τελευταία χρόνια άρχισε να εφαρμόζεται η λεγόμενη η υποδόριος μαστεκτομή με ταυτόχρονη τοποθέτηση μοσχεύματος. Στην ουσία πρόκειται για ολική μαστεκτομή, πλήν του δέρματος και της θηλής.
Με την τεχνική αυτή, μέσω μιας μικρής τομής, αφαιρούμε μόνο τον αδένα του μαστού, διατηρώντας το δέρμα και την θηλή και τον αντικαθιστούμε την ίδια στιγμή με ένα τεχνητό μόσχευμα σιλικόνης. Είναι επέμβαση τεχνικά σαφώς πιό δύσκολη απο τις προηγούμενες και απαιτεί ικανούς και έμπειρους χειρουργούς.
Το αποτέλεσμα αυτής της τεχνικής, είναι η γυναίκα να «κοιμηθεί» στο χειρουργείο με μαστό, και όταν ξυπνήσει μετά το χειρουργείο, να δεί τον μαστό πάλι στην θέση του.
Είναι εμφανές το πλεονέκτημα εναντι των άλλων χειρουργείων τόσο απο θεραπευτικής πλευράς όσο και απο αισθητικής-ψυχολογικής.

Σε ποιές γυναίκες μπορεί να γίνει η Υποδόριος μαστεκτομή?

    Γυναίκες με καρκίνο μαστού
    Γυναίκες με βεβαρυμένο οικογενειακό και ατομικό ιστορικό (μετάλλαξη γονιδίων BRCΑ1 και BRCΑ2)
    Επίσης και σε γυναίκες που έχουν  παραμορφωμένους μαστούς, απο την παρουσία ινοκυστικών βλαβών.